Fideus a la cassola

Recepta elaborada pel Restaurant Recó de l’Avi, Guardiola de Berguedà

ingredients

400 g de fideus gruixuts

200 g de tastet

400 g de costella de porc

1 ceba trinxada

3 tomàquets trinxats

2 alls trinxats

Llorer

Oli

Sal

1 l d’aigua

Una copa de vi ranci

per a la picada

Uns quants brins de safrà

2 alls

Un grapadet d’ametlles

Julivert

preparació

Enrossiu la costella de porc i el tastet, tot tallat a trossos, en una cassola amb una mica d’oli. Afegiu-hi la ceba, el tomàquet, l’all i la copa de vi ranci, i deixeu-ho sofregir. Un cop fet, poseu-hi l’aigua i el llorer. Quan arrenqui el bull, tireu-hi els fideus, remeneu-ho i deixeu-ho coure suaument. A mitja cocció, afegiu-hi la picada deixatada amb una mica de caldo de la cocció.

(recepta publicada al llibre “Berguedà, la muntanya, la tradició, la taula”)

Segueix-nos També