Semifred de iogurt, mango i xocolata

(recepta de Delícies del Berguedà)


Avui us presentem una doble delícia i una bona idea per fer un postre aquest cap de setmana. Ens arriba de les mans de Delícies del Berguedà, els iogurts fets amb llet acabada de munyir de Cal Gris i amb melmelades de Casabella Natura. En aquest cas la recepta utilitza el iogurt natural… Disfruteu-ne!

ingredients per a 4 persones

4 clares d’ou

1 mango madur

2 cullerades de sucre

2 iogurts de 125 g

50 ml de nata

2 cullerades agar-agar en pols

250 g Xocolata per fondre

6 Galetes digestives

40 g Mantega

4 Maduixes

elaboració

Agafem unes galetes i les esmicolem i xafem en un bol, posem una mica de mantega a fondre en un cassó a foc lent i un cop desfeta ho afegim a les galetes esmicolades. Aconseguim una massa de galetes que distribuïm en la base dels nostres motlles.

Batem les clares a punt de neu i afegim 2 cullerades de sucre sense deixar de batre al final.

Tallem el mango a trossets i ho posem en un cassó juntament amb el sucre, escalfem a foc lent fins que estigui cuït, deixem que baixi una mica la temperatura però no massa, encara calent afegim l’agar agar i remenem fins que quedi ben distribuït per la compota i reservem en fred.

En aquest punt recuperem la compota de mango i la passem per la batedora afegint el iogurt Delícies del Berguedà i la nata. Seguidament incorporem les clares mirant que no perdin volum. Emmotllem la mescla dins el motlle escollit sobre la base de galeta. Ho posem tot a la nevera aproximadament de 6 a 8 hores.
Escalfem la xocolata i la desfem, la posem a sobre del semifred i seguidament al congelador, així aconseguim desemmotllar correctament.

Emplateu el postre 35 minuts abans de portar a taula, posant-hi uns trossos de maduixa fresca acabada de tallar sobre la xocolata.
No dubteu a incorporar les vostres variacions al postre! podeu canviar les fruites per unes altres, o bé incorporar sabors com la canyella o sucre de canya, glacé o fins i tot infusionar la fruita amb vainilla fresca. Vosaltres mateixos…

 

Segueix-nos També