Timbal de bacallà esqueixat

Restaurant El FornGósol

Ingredients (4 persones):

400 gr. de bacallà esqueixat

2 patates

2 tomàquets vermells

Orenga

Herbes provençals

per la vinagreta:

Anxoves

Vinagre de Mòdena

Oli d’oliva

Pebre

Sal

per a l’acabat:

4 sardines

Olives

Brots de llentia

Tomàquets cherry

preparació:

Bulliu la patata amb pell. Una vegada ja s’ha refredat, peleu-la i talleu-la a rodanxes. Després, macereu-la amb oli d’oliva, herbes provençals i orenga durant una nit a la nevera. El bacallà, ben dessalat i esqueixat, talleu-lo ben petit i poseu-lo a macerar amb oli i una mica de pebre, també durant una nit a la nevera. El tomàquet cal escaldar-lo per treure-li la pell. A continuació, talleu-lo ben petit, traieu-li l’aigua amb un colador i poseu-lo a macerar amb oli, pebre, orenga i herbes durant una nit a la nevera. Abans de muntar el timbal, cal que escorreu bé l’oli de les maceracions.

Feu una vinagreta d’anxoves, triturant-les, i després barregeu-les amb oli, poca sal, pebre i vinagre de Mòdena, fent una salsa ben lligada.

Munteu el plat amb un motlle rodó al mig, posant-hi la patata a la base, després el bacallà, i i finalment, el tomàquet al damunt. Podeu acabar de guarnir el timbal amb una sardina i una oliva. Desmotlleu el timbal i amaniu-lo amb la vinagreta d’anxova. El voltant del plat es pot guarnir amb uns brots de llentia i algun tomàquet cherry obert per la meitat.

(recepta publicada al llibre “Berguedà, la muntanya, la tradició, la taula”)

Segueix-nos També