Recepta creps 🥞

Recepta creps 🥞

Recepta de creps fàcil, ràpida i pas a pas

¿Crêpes? ¿Crep? ¿Creps? ¿Pancakes? Tant se val, digueu com us sembli perquè avui no es tracta de parlar sinó de cuinar. I després, de menjar. Farem creps, un invent boníssim d’una regió francesa que es diu Bretanya.

Es tracta d’una recepta fàcil i que no falla, ja siguin dolços, salats o els clàssics de tota la vida. En aquest post et vaig a ensenyar com fer creps perfectes per a qualsevol dinar o sopar, fins i tot per postres. Suaus i deliciosos, faran que gaudeixis tant tu com els teus.
Mai he conegut a ningú que no AME (en majúscules) els creps francesos!
La gràcia de les creps és que poden posar molts ingredients diferents. M’explico: la crêpe és com una truita de farina molt, molt fina. Pot ser més dolça o més salada depèn del que vulgui posar. Us animeu a preparar creps casolans?

Recepta creps

Què és una crep ❓

Els creps són SÚPER populars a França, tant que fins i tot hi ha «El dia de la Crep», o com ells diuen «La Chandeleur», celebrat cada dos de febrer. En aquest dia, i seguint la dolça o salada tradició, els francesos sopen … sí, creps, com has pogut endevinar. Però aquí no acaba la tradició: es diu que has d’aconseguir donar la volta a la crep amb la paella amb la mà dreta mentre sostens una moneda a la mà esquerra. El significat? Riquesa i prosperitat per a tot l’any que ve.

Amb una mica de pràctica segur que ho aconsegueixes.

Però exactament … què és un crep? Alguns en diuen el cosí europeu dels famosos i gordotes pancakes americans.

No obstant això, són més grans, més delicats i més fins que els pancakes dels Estats Units, ja que la massa també és més prima i la seva recepta no inclou el llevat per donar-los un toc i fer-los suaus com els pancakes. Tots dos tenen un sabor semblant, però els francesos són menys esponjosos.

Com fer creps: recepta de creps o pancakes casolans 😋

Els creps solen emportar-se la mala fama de ser «difícils de preparar» o tan delicats que es trenquen fàcilment. No obstant això, es tracta d’una de les receptes més senzilles que existeixen i, un cop dominada la tècnica de donar la volta a l’aire, és infal·lible per a qualsevol menjar.

Avui et vaig a ensenyar com fer creps fàcils clàssics amb consells finals inclosos. No t’ho perdis.

Com fer creps

Ingredients per fer 18 crêpes 🛒

✔️ 125 g. de farina
✔️ 1/4 l. de llet
✔️ 2 ous
✔️ oli
✔️ sal
✔️ I tot el que vulgueu afegir de farciment!
✔️ Alguna cosa més?

Si tens una liquadora, fantàstic. Si no, ens servirà un bol gran i una cullera per remenar. I, per descomptat, una paella gran.

Preparació pas a pas de la massa en liquadora 👨‍🍳

Comencem. El primer pas és fàcil: es tracta de barrejar-ho tot, amb la liquadora o a mà. Ens ha de quedar una massa líquida no molt espessa … i sense grumolls! Això és la base per fer unes bones creps, i la resta és cosa de la vostra imaginació.

Val a dir que aquesta massa es pot o bé consumir al moment o bé reposar a la nevera. Jo normalment la deixo refredar una miqueta perquè guanyi una mica més de consistència.

De moment deixem a part la massa que hem preparat (oi que té bona pinta?) I pensem per un moment que ens agradaria posar a les nostres creps. Us proposo algunes solucions.

▶️ Si vols fer crêpes salades (fantàstiques com entrant) podeu posar espinacs, formatge, bacó, un ou fregit, xampinyons …
▶️ Si prefereixes menjar-com a postres o berenar, llavors és millor fer-les dolces: de xocolata, de melmelada, de sucre, amb nata, amb trossos de fruita …

Preparació de pancakes a la paella 👩‍🍳

Un cop sapigueu segur de què posareu i el teniu a punt, entrem en la fase definitiva. ¡Cordeu-vos bé el davantal, joves cuiner @ s!

  1. Agafem una paella i escampem molt poc oli, una goteta.
  2. Llavors la untem tota la paella, sense deixar-nos cap racó.
  3. I posem la paella al foc.
  4. I quan s’hagi escalfat posem una cullerada de la massa líquida que hem preparat.
  5. Movem la paella de manera que s’estengui la massa per tot arreu, fins a quedar ben fina i homogènia.
    Quan veiem que queda rossa, la girem.
  6. Ara és el moment de començar a escampar per sobre els ingredients que ens vinguin de gust.
  7. Un cop està tot, el pleguem, de manera que la crêpe emboliqui el seu contingut.
  8. I ara queda només el millor de tot … menjar-se’l! A veure si ens comptes com t’han quedat. De veritat, a mi ja m’ha entrat gana. Sabeu què menjar aquesta nit per sopar?

Recepta de creps

Consells per a la recepta de creps 🎭

Finalment, no em volia anar sense donar-vos alguns dels meus tips favorits a l’hora de preparar creps casolans:

👉 Com vas a fer molts, no voldràs que se’t refredin els primers, oi? Per a això, el que sòl fer és posar una olla amb aigua a escalfar a foc molt baix i damunt col·loco un plat. En aquest plat vaig posant els pancakes, un sobre un altre, ja que no s’enganxen entre si.
👉 Si sobren, sempre pots guardar durant un parell de dies a la nevera i després consumir o bé fredes o bé escalfades de nou al microones, segons la recepta.
👉 En principi, qualsevol paella serveix, sempre que sigui antiadherent. Jo tinc aquest set de Tefal antiadherent i, de moment, em va genial.
👉 No saps què liquadora utilitzar per a aquesta recepta? Es tracta d’una massa molt lleugera que no hauria de donar problemes. Jo actualment faig servir una Oster 4655 per a aquest tipus de receptes (pancakes, creps …) i em va genial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *